SEND DIN HUSPLANTE UDENHVER GANG

Ikke nok med at du har brug for et frisk pust i ny og næ, nogle planter forbedrer sig også enormt af et ophold i det fri. En varm sol på deres grønne pære eller den blide vind gennem deres blade er rigtige boostere og sikrer, at de kan tage den igen indendørs.

vtwonen samling potte og plante efterår 2020 betonkrukker og kaktusser | stueplante udenfor
Tropiske planter
De fleste planter stammer fra et sted langt fra det kolde Holland. De vokser i en varm ørken eller en fugtig regnskov. Den varme finder de mere eller mindre i vores stuer, men de savner de andre fordele ved at bo i naturen. Hos os er det nogle gange virkelig overlevelse i de tørre nye huse, især om vinteren. Derfor er det meget rart at være udenfor et stykke tid for en tropisk stueplante: en rigtig regnbyge i stedet for et skud fra vandkanden gør underværker.

Regn elskere
Nogle stueplanter kommer sig straks efter en spray eller bare i brusebadet. Ved at sprøjte øger du luftfugtigheden og efterligner levevilkårene fra troperne. Er det 15 grader eller højere udenfor, og kan du se på Buienradar, at der kommer regn? Så kan du sætte planter, som du normalt sprøjter udenfor. De finder regnvand endnu lækrere end vores postevand.

Sørg blot for, at planten står i en potte med hul i bunden, så det overskydende vand kan løbe af. Det er bedst at blive i nærheden for at se, om stueplanten ikke vasker helt væk. En urtepotte på hjul er super praktisk, så du nemmere kan flytte den indefra og ud og omvendt.

Disse planter elsker en regnbyge:

monstera
Calathea
sejle
Musa eller bananplante
ficus
alocasia
Strelitzia

Leave a Reply

Your email address will not be published.