KOM I GANG MED ET WORMEN HOTEL

Du kender måske allerede et insekthotel, men et ormehotel? Faktisk er det simpelthen en måde at kompostere i din egen have, altan eller endda indendørs. I sådan en beholder samler du organisk affald og lader specielle orme leve. Ormene spiser affaldet, gør det igen og voilà du har din egen jordforbedringsmiddel. Sådan en ormespand eller ormehotel behøver ikke at være stor og du kan sagtens lave den selv.

lav et ormehotel | bæredygtigt havearbejde | økologiske | kompost
Sådan fungerer et ormehotel
Ovenfor har du allerede læst en kort oversigt over driften af ​​et ormehotel og det er faktisk ikke meget mere end det. Orme elsker madrester, og ved at slippe disse gode spisende fri i en beholder, hvori organisk affald samles, er den første win-win allerede født. Det organiske affald bliver herefter ædt af tigerormene – almindelige regnorme er mindre egnede – for så at afføre det igen. Tilbage står en lugtfri jordforbedringsmiddel til haven. Efter seks måneder kan du bruge dette, og cyklussen er færdig igen.

Hvad er tilladt i en ormespand?
Du kan slippe af med de fleste madrester på et ormehotel:

organisk køkkenaffald såsom skræl, grøntsager, teposer, kaffegrums, æggeskaller
alle slags frugter og grøntsager
blade og tynde kviste
afføring fra små vegetariske kæledyr såsom hamstere og marsvin (savsmuld er også tilladt)
afskårne blomster (i små stykker)
små mængder haveaffald
stykker pap, papir køkkenrulle, æggekartoner
Orme kan ikke sluge store stykker affald, hvorfor affaldet skal gøres lille. Hvad der virkelig ikke er tilladt er kogt mad, saucer og sovs, brød, kager og pasta. De særlige bioaffaldsposer er heller ikke tilladt i.

Leave a Reply

Your email address will not be published.